Zpět

Zachráníme tučňáka brýlového?

Přispět

Po Zemi se kolébá 18 druhů tučňáků a více než polovina z nich je v ohrožení. Tučňák brýlový se považuje za jednoho z nejvíce ohrožených. Klíčem k jejich přežití je ochrana OCEÁNŮ.

Tučňáci jsou doslova stvořeni pro život v OCEÁNECH. Až 75 % svého života tráví ve vodě. Jejich život je tak neodmyslitelně spjatý se stavem OCEÁNŮ. Nejzranitelnější druh tučňák brýlový je toho důkazem.

Opeření přátelé OCEÁNŮ

Tučňáci brýloví jsou hlavní součástí oceánských ekosystémů, které se nacházejí okolo jihozápadního pobřeží Afriky a blízkých ostrovů. Tito tučňáci žijí ve velkých koloniích. Jejich hlas se nápadně podobná hýkání osla a je slyšitelný hlavně v noci. Proto se jim v angličtině přezdívá „jackass penguin“, neboli „hloupý“ či „oslí“ tučňák.

Pokračujte zdarma ve čtení v naší aplikaci

Na našem webu používáme soubory cookies. Kliknutím na Přijmout vyjadřujete Váš souhlas s tímto použitím. Další informace o cookies.

Pokročilá nastavení souborů cookies

které zajišťují, že Platforma funguje správně. Tyto soubory cookies umožňují základní funkce, jako je zabezpečení, ověření identity a správa sítě. Tyto cookies nelze zakázat.

která sbírají data, jejichž účelem je si pamatovat volby Uživatelů, abychom mohli poskytnout lepší a více personalizovanou zkušenost.

které jsou použity ke sledování efektivity reklamních kampaní, abychom mohli poskytnout relevantnější služby a lepší reklamy podle vašich zájmů.

které nám pomáhají pochopit chování návštěvníků na našem webu, objevit chyby a poskytnout lepší celkovou analytiku. Data z cookies analyzujeme v anonymizované podobě.

Tyto soubory cookies se používají k získání souhlasu s přenosem uživatelských údajů pro reklamní účely.

Tyto soubory cookies zajišťují použití údajů k personalizaci reklam (jako např. remarketing).